Semesterstängt 13-14  Augusti | Får ni inte orderbekräftelsen till inkorgen så kan det hamnat i skräpposten! | FRI FRAKT ÖVER 899 KR

Hur man tillverkar Kratom ( mitragyna speciosa ) tvål

Kratom (Mitragyna Speciosa) är ett växt från sydöstra Asien och används vanligtvis i aromterapibehandlingar (rökelse). Intressant nog kan kratom också användas för att göra tvål. Som en fast emulsion är kratom tvål kemiskt stabil och rengör på djupet och ger fler fördelar än de flesta kommersiella tvålar.

Ingredienser (2 stora tvålar, 5-6 små tvålar):

 

  • 300g tvål bas

  • 35g torkat citrongräs

  • 1 1/2 tsk citrongräs eterisk olja

  • 1 tsk Kratompulver

  • Silikonform

Fördubbllar du ingredienserna får du 4 stora tvålar, tredubblades ingredienserna blir det 6 stora tvålar..

Storleken av dina kratomtvålar kommer att bero på storleken på formen du använder.

Det är ett helt enkelt ett recept av hundratals möjliga kombinationer; den kan modifieras för att passa dina behov och vi uppmuntrar er att experimentera med olika typer av eteriska oljor och dofter.

Förberedelser:

Rör om Kratompulver och citrongräsolja försiktigt i sjudande vatten i ca 15-20 minuter

Använd en dubbel pannan (eller en liten pott kapslat i en större pott, med sjudande vatten i botten) och värm tvålbasen tills den blir flytande.

Lägg till kratom och citrongräs blandningen till den smälta tvålbasen och rör om till en jämn fördelning . Bara sprid ut dina ingredienser och låt dem lösa i klumpar. Häll blandning i din form och låt svalna.

Den totala tiden för tillverkning av kratomtvål är ca 40 min

Tips:

Precis som du skulle göra när du bakar muffins , vänta tills din tvålar svalna och bli helt fasta innan du försöker lyfta den ur formarna. Detta kommer att göra det lättare att separera och behålla sin struktur. 

Om du inte använder en non-stick-silikon form kan du placera ett lager plast i din kakform  för att skapa en non-stick-beläggningen.

Din kratomtvål är klar att använda så snart den svalnat - det kommer att vara fast och hårt, precis som alla andra tvålar!