FRI FRAKT ÖVER 599.90 KR | 1-2 DAGAR LEVERANS

Hur man tillverkar kratomtvål

Kratom (Mitragyna Speciosa) är en växt från sydöstra Asien och används vanligtvis i aromterapibehandlingar (rökelse). Intressant nog kan kratom också användas för att göra tvål. Som en fast emulsion är kratomtvål kemiskt stabil och rengör på djupet och ger fler fördelar än många kommersiella tvålar.

Ingredienser

(2 stora tvålar, 5-6 små tvålar)

  • 300g tvålbas
  • 35g torkat citrongräs
  • 1 1/2 tsk citrongräs eterisk olja
  • 1 tsk Kratompulver
  • Silikonform

Tvådubblar du ingredienserna får du 4 stora tvålar, tredubblas ingredienserna får du 6 stora tvålar osv.

Storleken på dina kratomtvålar kommer att bero på storleken på formen du använder.

Det är ett helt enkelt ett recept av hundratals möjliga kombinationer; den kan modifieras för att passa dina behov och vi uppmuntrar er att experimentera med olika typer av eteriska oljor och dofter.

Förberedelser

Rör om kratompulver och citrongräsolja försiktigt i sjudande vatten i ca 15-20 minuter

Använd en dubbelpanna (eller en liten pott kapslad i en större pott, med sjudande vatten i botten) och värm tvålbasen tills den blir flytande.

Lägg till "kratom och citrongräs"-blandningen till den smälta tvålbasen och rör om till en jämn fördelning. Bara sprid ut dina ingredienser och låt dem lösa i klumpar. Häll blandning i din form och låt svalna.

Tips

Precis som du skulle göra när du bakar muffins, vänta tills dina tvålar svalnar och blir helt fasta innan du försöker lyfta de ur formarna. Detta kommer att göra det lättare att separera de och få de att behålla sin struktur. 

Om du inte använder en non-stick-silikon form kan du placera ett lager plast i din kakform för att skapa en non-stick-beläggning.

Din kratomtvål är klar att använda så snart den svalnat - det kommer att vara fast och hårt, precis som alla andra tvålar!

Tillverkningstid

Den totala tiden för tillverkning av kratomtvål är ca 40 min